Lästips för inspiration inom ledarskap, entreprenörskap och utveckling.

 

 

 The art of Learning -An inner journey to optimal performance av Josh Waitzkin
Josh berättar om sina egna erfarenheter i lärandets konst från vägen till att bli schackmästare och sedan världsmästare i Tai Chi Chuan. Om att fokusera på det långsiktiga lärandet och om att utsätta sig för förlust och misstag för att kunna nå högre nivåer. Mycket tänkvärd bok som utmanar en vanlig inställning till ”förlorare” eller ”vinnare” som något statiskt.

 

  Focus av Daniel Goleman
Goleman förklarar varför förmågan att fokusera är nyckeln till framgång och ger exempel på hur man kan träna denna förmåga.
-En tänkvärd sanning i tider då vi splittrar vår uppmärksamhet på många uppgifter samtidigt och sändigt är uppkopplade mot sociala media.

 

Drive av Daniel H Pink
Är en intressant och nytänkande bok om vad som motiverar oss och varför externa belöningssystem inte är att rekommendera inom verksamheter där man önskar delaktighet, engagemang och kreativitet.
-En favorit!

 

Your Brain at Work av David Rock
Är en spännande bok som hjälper oss att förstå hjärnans möjligheter och begränsningar och på vilket sätt vi genom dessa nya insikter kan bli effektivare, skapa bättre kommunikation och nå bättre resultat.
-Rekommenderas!

 

Byt spår –skapa förändring genom att bryta invanda mönster av Chip Heath & Dan Heath
Med många exempel visar författarna läsare om hur man kan kombinera hjärnas två motstridiga krafter, den rationella och den emotionella. Spänningen mellan dessa hindrar oss från att nå varaktig förändring, men lyckas vi överbrygga detta så kan vi komma ur det gamla och skapa nytt.

 

Blink –Den intuitiva intelligensen av Malcolm Gladwell. 
Gladwell beskriver med hjälp av många verkliga exempel och forskningsresultat, hur vår magkänsla instinktivt kan få oss att förstå vad som är rätt och fel, men också hur subtila influenser från vårt undermedvetna kan snedvrida våra slutsatser. -Intressant läsning!

 

Nextopia av Michael Dahlén
Våra förväntningar gör att imorgon har blivit viktigare än i dag. Nu när allt är lättillgängligt är vi mer intresserade av vad som väntar runt hörnet. I förväntningssamhället finns många möjligheter att bli lycklig, men samtidigt har vi allt svårare att förbli lyckliga. Intressant läsning om vad som styr våra val.

 

Chokladfontänen -Kreativitet i näringslivet av Staffan Ehde
Om konsten att locka fram kreativiteten och drivkraften och våga prova något nytt för att bli framgångsrik.

 

Det blir alltid som man tänkt sig av Olof Röhlander
En handbok i hur du gör för att bli bäst när det gäller! Handfasta råd om hur du ökar din mentala styrka. Du kan skapa din egen framtid och allt börjar i en tanke.
-Inspirerande!

 

De 7 goda vanorna av Stephen R Covey
Om hur man tar makten i sitt eget liv. Covey ger praktiska tips utifrån verkliga exempel.

 

 
Hälsa på recept av Anders Hansen och Carl-Johan Sundberg
Vilken typ av träning som stärker minnet och ökar koncentrationsförmågan... och som bevisats göra oss medicinskt yngre!
-Läs och bli inspirerad =)
 

Att veta men inte göra av Jefferey Pfeffer och Robert I. Sutton
Att veta men inte göra innebär ett stort slöseri! Företag spenderar stora summor på kurser, utbildningar och konsulter, men blir det så mycket bättre? Författarna beskriver en rad förklaringar till detta och ger exempel på företag som lyckats överbrygga klyftan mellan att veta och att göra.
-Tankeväckande!

 

Anything you want av Derek Sivers.
Kanske är det så att de gamla reglerna för företagande inte tilltalar dig… Boken ger nya och friska perspektiv på entreprenörskap och förhållningssätt till människor, företagande och livet. Derek Sivers är en inspiratör!

 

A guide to the good life av William B. Irvine.
Boken är en uppfriskande presentation av stoicismen, en urgammal filosofi som fortfarande kan leda oss mot ett bättre liv och hjälpa att bli nöjda över det vi har.

 

Den femte diciplinen av Peter Senge.
En lärande organisation kan ta till sig, utveckla och förmedla kunskaper och dessutom förändra sig så att kunskaperna tillämpas. I denna bok visar Peter Senge hur man med fem inlärningsdiscipliner bygger en lärande organisation.

 

Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma.
En berättelse om en inre och yttre resa och de verktyg som gör det möjligt.

 

Att få saker att hända av Stefan Olsson Marcus Frödin.
Ger inspiration och praktiska tips i personligt Entreprenörskap. Att hitta kraften som driver dig framåt och hjälper dig att ta dig från där du är till dit du vill komma.

 

Inspiratörerna av Stefan Ohlsson och Marcus Frödin.
Inspirerande bok som ger handfasta råd om hur du leder dig själv och andra till framgång genom att förverkliga drömmar och idéer

 

Må bra under tiden du lyckas av Stefan Ohlsson och Marcus Frödin.
Boken ger dig idéer för hur du kommer i gång, tar dig dit du vill och samtidigt mår bra under tiden.

 

Ledarskapets 5 utmaningar av Stefan Söderfjäll
Boken beskriver teorier och forskning som ligger bakom det Transformerande ledarskapet. Innehåller även förslag på hur det kan tillämpas i praktiken.